دوره 1، شماره 2 - ( 4-1393 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 105-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farajzadeh M, Ghavidel Rahimi Y, ArdeshiriKalhor M. Analyzing the Variations of Ultra Violet in Esfahan Area . Journal of Spatial Analysis Environmental Hazards 2014; 1 (2) :93-105
فرج زاده اصل منوچهر، قویدل رحیمی یوسف، اردشیری کلهر مهدی. تحلیل تغییرات تابش فرابنفش در منطقه‌ی اصفهان . تحلیل فضایی مخاطرات محیطی. 1393; 1 (2) :93-105

1- دانشگاه تربیت مدرس ، farajzam2000@yahoo.com
2- دانشگاه تربیت مدرس

برای بررسی تابش فرابنفش و تحلیل زمانی آن در سطح کشور، ایستگاه اصفهان، به لحاظ داشتن اتمسفری همگن، به منزله‌ی مدلی برای کل کشور انتخاب شد. برای تحلیل زمانی دادهها نیز، دوره‌ی آماری از سال‌های 1380 تا1390 تهیه گردید. بررسی دادهها به صورت چهار واحد زمانی متفاوت روزانه، ماهانه، فصلی و سالانه با استفاده از روشهای آماری و آزمون من کندال انجام گرفت. نتیجه‌ی بررسیها در ایستگاه اصفهان، نشان داد که بیشترین شاخص تابش فرابنفش به مقدار 5/11 است که معمولاً در اواسط تابستان روی داده و کمترین آن به مقدار 5/0 در اواسط زمستان اتفاق افتاده است. همچنین، نتایج حاصل از برازش خط روند تغییرات فصلی برای دهه‌ی اخیر، نشان داد که مقدار تابش در بهار روندی افزایشی داشته و برای دیگر فصلها این روند کاهشی بوده است. از طرفی نیز، بیشترین تابش آفتاب بین ساعت‌های 10 صبح تا 16 بعد از ظهر بوده و در بیشتر اوقات سال، شاخص از 3 بالاتر بوده است. در نتیجه‌ی این امر، مردم باید اقدامات پیشگیرانه را رعایت کنند تا از صدمات ناشی از آن در امان بمانند.

دریافت: 1395/3/7 | پذیرش: 1395/3/7 | انتشار: 1395/3/7