دوره 8، شماره 3 - ( 9-1400 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 92-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghanavati E, Saffari A, Haghshenas A. Morphometric indices of Asalouyeh, Varavi and Kangan anticlines in the Fars Zagros and their relationship with tectonic activity. Journal of Spatial Analysis Environmental Hazards 2021; 8 (3) :73-92
قنواتی عزت الله، صفاری امیر، حق‌شناس علی. شاخص های مورفومتری تاقدیس های عسلویه، وراوی و کنگان در زاگرس فارس و ارتباط آنها با فعالیت تکتونیکی. تحلیل فضایی مخاطرات محیطی. 1400; 8 (3) :73-92

1- دانشگاه خوارزمی
2- دانشگاه خوارزمی ، haghshenasali@yahoo.com
تاقدیس ها برجسته ترین لندفرم های سطحی هستند که هندسه و موفولوژی آنها بازتاب ساز و کار تشکیل آنها و کلیدی برای ارزیابی وجود گسلهای عمقی موثر در تشکیل آنهاست که از مهمترین چشمه های لرزه ای هستند. هدف این پژوهش، ارزیابی مورفومتری تاقدیسهای عسلویه، وراوی و کنگان واقع در زاگرس و بررسی ارتباط آن ها با تکتونیک فعال است. داده های مورد نیاز ازمدل رقومی ارتفاع، نقشه های زمین شناسی و تصاویر ماهواره ای و انجام مطالعات میدانی استخراج شد. نتایج به دست آمده در این پژوهش بیانگر عدم تقارن نیمرخ عرضی هر سه تاقدیس می باشد که ناشی از ارتباط تشکیل این تاقدیس ها با گسل های طولی موجود در هسته تاقدیس ها و به موازات محور آنهاست. نتایج حاصل از اندازه گیری شاخص های نسبت جهت، سینوسیته جبهه چین، خط الراس تاقدیس، و بررسی الگوهای زهکشی و لندفرم های تکتونیکی مانند پرتگاههای گسلی، سطوح مثلثی شکل، دره های خطی نیز تایید کننده فعالیت تکتونیکی زیاد هر سه تاقدیس و احتمال وجود مخاطره لرزه ای ناشی از حرکت گسل های عمقی یا قطعاتی از آنها است.

دریافت: 1398/6/12 | پذیرش: 1399/5/30 | انتشار: 1400/10/18