1- دانشگاه خوارزمی
2- دانشکاه فرماندهی و ستاد ارتش
3- دانشگاه خوارزمی ، m12mohammadim12@yahoo.com
چکیده: (364 مشاهده)
آمادگی رزمی در یکانهای نظامی نشاندهنده توانایی و قابلیت آن یکان در انجام مأموریتهای نظامی است. جهت انجام پژوهش و استخراج تهدیدات جوی در منطقه جنوب شرق از دادههای 19 ایستگاه سینوپتیک با دوره آماری 22 ساله استفادهشده و برای اولویتبندی تهدیدات جوی از معیارهای آمادگی رزمی استفادهشده است.
طوفانهای گردوغبار، تنش گرمایی، بارشهای سنگین و شرایط شرجی بهعنوان مهمترین تهدیدات جوی مؤثر بر آمادگی رزمی در منطقه شناسایی شد. بر اساس تحلیل سلسله مراتبی انجامشده طوفانهای گردوغبار مهمترین و مؤثرترین تهدید بر آمادگی رزمی یکانهای نظامی تشخیص داده شد، نرخ ناسازگاری محاسبه و مقدار آن کمتر از 0.1 به دست آمد لذا مقایسه زوجی، وزن دهی و اولویتبندی تهدیدات مورد تائید قرار گرفت. نقشه پهنهبندی هریک از تهدیدات جوی در نرمافزار جیآیاس تهیه و درنهایت با استفاده از وزن هریک از تهدیدات جوی بهدستآمده و با ترکیب نقشههای پهنهبندی تهدیدات شناساییشده و با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی فازی، نقشه جامع تهدیدات جوی در منطقه بهصورت فصلی و سالیانه تهیه شد.
ایستگاههای سینوپتیک زابل و زهک در فصل بهار، تمام منطقه در فصل تابستان، ایستگاه سراوان در فصل پاییز و ایستگاههای ایرانشهر، سراوان، میناب و کهنوج در فصل زمستان بدترین مکان برای استقرار یکانهای نظامی است و همچنین در فصل پاییز کمترین فراوانی مخاطرات را در منطقه شاهد بودیم و بر اساس نقشههای ترسیمی تهدیدات جوی، این فصل بهترین فصل برای استقرار و فعالیت یکانهای نظامی در منطقه تشخیص داده شد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/9/29 | پذیرش: 1402/11/13