دوره 9، شماره 2 - ( 6-1401 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 34-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bapirzadeh K, SeyedKaboli H, Najafi L. A comparative study of quantitative mapping methods for bias correction of ERA5 reanalysis precipitation data. Journal of Spatial Analysis Environmental Hazards 2022; 9 (2) :21-34
باپیرزاده کاوه، سیدکابلی حسام، نجفی لیلا. مطالعه مقایسه‌ای روش‌های نگاشت چندک برای تصحیح اریبی داده‌های بارش بازتحلیل ERA5. تحلیل فضایی مخاطرات محیطی. 1401; 9 (2) :21-34

1- دانشگاه صنعتی چندی شاپور دزفول
2- دانشگاه صنعتی چندی شاپور دزفول ، hkaboli@jsu.ac.ir
این تحقیق به ارزیابی توانایی روش‌های مختلف نگاشت چندک (QM) به عنوان یک تکنیک تصحیح اریبی داده‌های بارش بازتحلیل ERA5 می‌پردازد. نوع اقلیم و موقعیت جغرافیایی میتوانند عملکرد روش تصحیح اریبی را به دلیل تفاوت در خصوصیات بارش تحت تأثیر قرار دهند. به این منظور داده‌های بارش بازتحلیل ERA5 برای سال‌های 2019-1989 به صورت روزانه برای 10 ایستگاه سینوپتیک منتخب در اقلیم‌هایی با ویژگی‌های توپوگرافیک گوناگون از سایت مرکز پیش‌بینی میان مدت جوی اروپا (ECMWF) دریافت شد. تصحیح اریبی این داده‌ها با استفاده از 5 روش نگاشت چندک بر پایه داده‌های مشاهداتی در محیط نرم‌افزار R انجام گرفت. ارزیابی دوبخشی و دیاگرام تیلور برای مقایسه عملکرد روش‌های مختلف به کار گرفته شد. نتایج نشان داد که عملکرد روش نگاشت چندک به توابع عملکرد، مجموعه پارامتر‌ها و شرایط اقلیمی بستگی دارد. به طورکلی روش‌های ناپارامتریک نگاشت چندک عملکرد مناسب‌تری نسبت به روش‌های پارامتریک دارند به گونهای که بهترین عملکرد مربوط به روش QUANT و RQUANT است، در این بین روش DIST ضعیف‌ترین عملکرد را دارد.
واژه‌های کلیدی: نگاشت چندک، تصحیح اریبی، ERA5، ECMWF
دریافت: 1400/11/24 | پذیرش: 1401/5/9 | انتشار: 1401/6/29